Nieuws
Het was te stil in de winter wanneer de hop was verwerkt en verkocht. De opmerking van een voormalig brouwer dat het produceren van een speciaalbier voor een al bomvolle markt niet meer zou lukken, deed de rest. De biologische hopkweker Joris Cambie ging op onderzoek uit in de wereld van het bier en begon […]
Lees verderVerschillende media besteedden aandacht aan de Kopstootjes van speciaalbieren. Klik hier voor een aantal publicaties. artikel HLN BE Poperinge 9 6 2016 artikel Telegraaf Utrecht 10 6 2016 artikel Foodlog introductie 1362016
Lees verderHoewel een kopstootje ook in België wordt gedronken, is de combinatie van bier én jenever een oer-hollandse. Vaak werd de jenever in één teug gedronken en vervolgens met een slok bier erachter aan ‘geblust’. Tegenwoordig gaat het om smaak en kwaliteit en niet om volume. Kopstootje van Distilleerderij de Pronckheer bestaat uit een klein smaakbommetje […]
Lees verderOp 8 juni 2016 introduceerde Distilleerderij de Pronckheer in Cothen unieke Kopstootjes. De oer Hollandse Kopstootjes bestaan uit speciaalbier van microbrouwerijen en een bijpassende jenever, die van het bier is gemaakt. De kleinschalige ambachtelijke productie maakt het mogelijk om smaak en karakter van bier en jenever naadloos op elkaar te laten aansluiten. Distilleerderij de Pronckheer […]
Lees verderOp 8 juni 2016 introduceert Distilleerderij de Pronckheer in Cothen unieke Kopstootjes. De Kopstootjes bestaan uit speciaalbier van een microbrouwerij en een bijpassende jenever, die van hetzelfde bier is gemaakt. De Belgische biologische hopkweker en microbrouwer Joris Cambie van brouwerij de Plukker in Poperinge presenteert samen met distillateur Arjan Smit het IPA de Plukker Kopstootje. […]
Lees verder